Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

DTP EŞ BAŞKAN’I EMİNE AYNA ŞIRNAK’TA SERT KONUŞTU

 

16.3.2009 12:44:18

Demokratik Toplum Partisi Cumartesi Günü Eş Başkanları Emine Ayna’nın Katıldığı Bir Miting Düzenledi. Mitingde Ağır Eleştirilerde Bulunan Ayna, Yine Hükümete Yüklendi. Başbakan Erdoğan’ın Verdiği Sözleri Tutmadığını Belirten Ayna; “ Başbakan Müslümanlığı Kullanarak Siyaset Yapıyor” Dedi. Eş Başkan Emine Ayna’nın Yanı Sıra Şırnak Milletvekilleri Hasip Kaplan, Sevahir Bayındır’da Mitingde Hazır Bulundu. Kısa Bir Konuşma Yapan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Şırnaklılara Bir De Müjde Verdi. Kaplan, DTP Artık Bölgede Değil Türkiye De İktidara Koşuyor Dedi.

 

 

G.ŞIRNAKHABER- Geçen Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanında Miting için bir araya gelen DTP’liler burada Eş Başkanları Emine Ayna ve beraberindeki heyeti coşkulu bir şekilde karşıladılar. Mitinge, DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Şırnak Milletvekilleri Hasip Kaplan, Sevahir Bayındır, DTP Şırnak İl Başkanı Halil İrmez ile İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları katıldı. DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, alanda toplanan binlerce DTP’liye arkadaşlar diyerek hitap etti. Ayna konuşmasında; “Biz başka Partilere benzemeyiz biz ağa değiliz biz holding sahipleri değiliz bir halkız biz sizinle varız. O yüzdendir ki sizlere arkadaşlar diyorum, bizim için maneviyat önemlidir. Başbakan Erdoğan maneviyata önem verdiğini belirtiyor. Ben yaratılanı yaradandan ötürü severim diyor ama hayır bunu yapmıyor ayrım yapıyor bu Müslümanlık mıdır ? Biz sizinle varız sizde 29 Mart’ta özgür iradenizi kullanın ve oyunlara gelmeyin” dedi. Sık sık konuşması sloganlarla kesilen Ayna, konuşmasının devamında; "Seçim çalışmalarımızı iki koldan başlattık. Ahmet Tük arkadaşımız Erzurum'dan, ben de İstanbul'dan başlayarak ülkemizi İl il, ilçe ilçe, belde belde dolaşacağız. Nerde bir Kürt Varsa ona ulaşacağız. Sizlere Antalya’dan İzmir’den, Denizli’den ve Bize Yasakladıkları İskenderun’dan selam getirdi. Her seçim bilincimizi biraz daha yükseltiyor. Bu seçimle birlikte bilincimiz daha da yükselecek, artık ulusal birlik zamanı diye haykıracağız" dedi. Alanda bulunan binlerce kişi sık sık " Oylar Namustur namus satılmaz"  “Vali İstifa” sloganları atarken bunun üzerine DTP Eş Başkanı Emine Ayna "Başka partinden kimse size gelip, Ben de Kürdüm deyip sizden oy istemesin" diye konuştu.
 DTP Cizre’de Gövde Gösterisi Yaptı: Demokratik Toplum Partisi seçim turu kapsamında Cizre’de gövde gösterisi yaptı.

            Seçim Turu Kapsamında Şırnak’ın Cizre ilçesine gelen DTP Eş Başkanı Emine Ayna ve Bölge Milletvekilleri DTP ilçe Başkanlığı önünde bir miting düzenlediler. Cizre’deki DTP Mitingine Eş Başkan Emine Ayna ile Birlikte Şırnak Milletvekilleri Hasip Kaplan, Sevahir Bayındır, Belediye Başkan Adayı Aydın Budak, DTP il ve ilçe yöneticileri ve binlerce vatandaş katıldı.

            DTP Eş Başkanı ve Beraberindekiler İdil yolunda karşılayan binlerce partili “Oylar Namustur Namus Satılmaz” ve buna benzer sloganlar atarak karşıladı. DTP’liler partililerin yoğun kalabalığından dolayı yarım saatte ancak ilçe başkanlığı önüne gelebildiler.

            DTP ilçe Başkanlığı önünde seçim otobüsünün üzerinden partililere seslenen DTP Eş Başkanı Emine ayna sizler bugün burada toplandınız çünkü burası sözün ve sabrın bittiği yerdir çünkü sizler bu alanları dolduranlar dünyanın en güzel insanlarısınız. Başbakan ve diğerlerini buraya davet ediyorum bu ortamı görmeye davet ediyorum. Başbakan gelsin görsün üç kuruş dağıtmadan insanlar meydanları dolduruyor. Diyarbakır’da, Van’da, Mersin’de, Adana’da, Aydın’da, Manisa’da insanları meydanlara toplayabilmek için ellişer lira, yüzer lira dağıtıyor. Halkı meydanlara döken tek şey vardır, halkı meydanlara taşıyan tek şey kimliğine, Kişiliğine, Onuruna bağlılığıdır özgürlüğüne duyduğu sevdadır. Özgürlüğünü gasp ettiğiniz bu halka dünyaları verseniz meydanlara toplayamazsınız.

            DTP Eş Başkanı Emine Ayna son günlerde Ergenekon Kapmasında Tuncay Güney ve Eski Jitem Elemanı ve İtirafçı Abdulkadir Aygan’ın ifadeleri doğrultusunda gündemi oluşturan Ölüm Kuyuları olarak anılan Botaş ve civarındaki kuyulara da değindi.

            Ayna herkesin bildiği gibi Silopi’de Botaş koyuları açılıyor o koyulardan bizim insanlarımızın, halkımızın, özgürlük mücadelemiz verirken, haklarımız taleplerimiz derken,eşitliğimiz derken,adalet isterken öldürülen,afili meçhul cinayetlere kurban edilen insanlarımızın kemikleri bulunuyor Bugün o koyulardan çok önemli bir şey çıktı ve o o kuyulardan domuz bağı çıktı.Ergonekon davası hala devam ediyor ve biz bu davayı çok önemsiyoruz çünkü her geçen gün 85 yıllık Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tekçi,ırkçı zihniyetinin keşfi oluyor dedi.

            DTP Eş Başkanı ve Beraberindekilerin Cizre’deki mitinginden sonra DTP’liler konvoy halinde Silopi’ye doğru yola çıktılar.

 

 

        

Bu habere 2 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  DTP'li Kışanak neler söyledi? 11.11.2009 11:57:30
  Bülent Arınç'ı utandıran anlar 11.11.2009 11:38:09
  DTP ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ HASİP KAPLAN; “ALNIMIZ AÇIK” 21.7.2009 12:49:42
  DTP'Lİ BAŞKANLAR RANDEVU TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ 10.7.2009 13:30:00
  DTP İL BAŞKANLIĞINA SELİM BAYAR SEÇİLDİ 29.6.2009 10:05:57

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337954

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber